Poze eveniment

Zilele de 1-3 aprilie 2011 au marcat, sub acelaşi mesaj „ETc – şansa unui viitor împlinit”, o acţiune de amploare mai mare. Reunind peste 300 de elevi din 8 judeţe: Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Satu-Mare, precum şi elevi din Serbia – din oraşele Vrsac, Kikinda, Zrenjanin – şi din Ungaria de la Szeged (lista participanților aici), gazdele au încercat să le ofere acestora un crâmpei de viaţă studenţească la ETc. Chiar dacă terenul fusese în prealabil pregătit prin vizite în liceele viitorilor oaspeţi, sprijinul inspectoratelor judeţene, al directorilor de licee şi al profesorilor a fost din nou decisiv. Transportul şi cazarea pe întreaga durată a vizitei au fost suportate integral de Facultatea ETc domnul rector prof. dr. ing. Nicolae Robu sprijinind substanţial acţiunea din acest punct de vedere (vezi programul complet aici).

Începând de la cazarea în căminele a cinci licee timişorene s-a simţit că tinereţea a trecut rapid peste diferenţele de distanţă, graniţe, limbă şi chiar vârstă. Studenţii din Liga ETc ne-au demonstrat încă o dată o organizare exemplară făcând oficiile de gazde primitoare.

Festivitatea de deschidere (vezi imagini) a fost punctată de discursul domnului rector prof. dr. ing. Nicoale Robu care le-a prezentat invitaţilor ce înseamnă Universitatea Politehnica Timişoara, în timp ce domnul decan prof. dr. ing. Marius Oteşteanu a prezentat sub toate aspectele calitatea de student la ETc. Din partea mediului economic „electronic” alocuţiunile domnilor dr. ing. Virgil Ivăşchescu din partea companiei Continental şi dr. ing. Lucian Stroescu din partea companiei Alcatel, ambii absolvenţi ai facultăţii ETc s-au constituit în pledoarii pentru îmbrăţişarea profesiei de inginer electronist, subliniind încă o dată şansele pe care absolventul ETc le poate valorifica după absolvire. În final domnul prof. dr. ing. Ivan Bogdanov a făcut invitaţilor o excelentă prezentare a ceea ce înseamnă Timişoara ca trecut şi prezent (vezi prezentarea aici).

A urmat vizita în laboratoarele Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii (vezi imagini), discuţii cu cadrele didactice şi studenţii acestei facultăţi şi am putut constat că şi în condiţiile în care unii elevi merseseră ore în şir, unii chiar şi noaptea, interesul şi atenţia le erau încă intacte. Seara s-a încheiat cu cina la Restaurantul Universitar, alături de cadre didactice şi studenţi ai facultăţii.

Sâmbătă 2 aprilie 2011 a avut loc proba de simulare a examenului de admitere (vezi subiectele propuse: Romana, Sârba și Răspunsurile) în aceleaşi condiţii de programă M2, probleme pentru nota 8 din Culegerea de probleme pentru examenul de admitere la Facultăţile de Electronică şi Telecomunicaţii, Automatică şi Calculatoare şi Arhitectură 100 pagini. În paralel, profesorii însoţitori şi cadre didactice ETc au dezbătut împreună modalităţi de orientare a elevilor spre învăţământul superior tehnic.

După amiaza a fost marcată de o serie de acţiuni şi ateliere organizate de Liga ETc şi Liga Studenţilor din Timişoara, plecând de la fotografie sau film şi culminând cu vizite în Muzeul Catedralei Mitropolitane. Seara cei pasionaţi de sport au putut participa pe stadion la meciul Poli-Steaua iar cei mai romantici au putut savura, alături de studenţii-ghizi, farmecul oraşului de pe Bega. Cu toţii au fost apoi invitaţii Ligii ETc la o seară de karaoke.

Duminica de 3 aprilie a fost ziua rezultatelor la simulare (vezi rezultatele aici) a bilanţului, a premierii celor mai buni şi am fost încântaţi să consemnăm două punctaje maxime şi un număr îmbucurător de mare de elevi potenţial admişi (vezi lista premiantilor aici). Din nou companiile partenere Continental, Honeywell şi Asociaţia Inginerilor Electronişti din Timişoara au răsplătit cu generozitate prin premii consistente performanţele celor mai valoroşi elevi. A fost însă şi ziua de rămas-bun, a primelor regrete că totul a fost prea scurt…

Dincolo de toate, sperăm că invitaţii – timişeni, din alte judeţe sau de peste hotare – ne-au perceput pe noi, personal didactic, nedidactic şi studenţi, ca pe o familie – familia ETc. „Călătoria cea mare începe cu primul pas” spune un vechi proverb chinezesc. Sperăm că, alături de noi, mulţi dintre oaspeţii noştri să fi făcut în aceste zile de primăvară primul lor pas în familia ETc.

porti_deschise_2011

Facultatea de Electronica şi Telecomunicaţii întâmpinându-şi viitori studenţi

Facultatea de Electronica şi Telecomunicaţii întâmpinându-şi viitori studenţi

Înscrierea candidaţilor la simularea admiterii 2011

Înscrierea candidaţilor la simularea admiterii 2011

Deschiderea oficială a concursului ETc TM un viitor împlinit

Deschiderea oficială a concursului ETc TM un viitor împlinit

Deschiderea oficială a concursului ETc TM un viitor împlinit

Deschiderea oficială a concursului ETc TM un viitor împlinit

În prezidiu de la stânga la dreapta: Dan Lascu - prodecan ETc, Lucian Stroescu - Alcatel Lucent, Nicolae Robu - rector UPT, Marius Oteşteanu - decan ETc, Virgil Ivăşchescu - Continental Automotive, Ciprian Orhei - preşedintele Ligii ETc

În prezidiu de la stânga la dreapta: Dan Lascu – prodecan ETc, Lucian Stroescu – Alcatel Lucent, Nicolae Robu – rector UPT, Marius Oteşteanu – decan ETc, Virgil Ivăşchescu – Continental Automotive, Ciprian Orhei – preşedintele Ligii ETc

Vizită în laboratorul de Tehnologie electronică

Vizită în laboratorul de Tehnologie electronică

Vizită în laboratorul Alcatel-Lucent

Vizită în laboratorul Alcatel-Lucent

Vizită în laboratorul de Comunicaţii mobile

Vizită în laboratorul de Comunicaţii mobile

Restaurantul Politehnica

Restaurantul Politehnica

În febra concursului

În febra concursului

Febra concursului

Febra concursului

Petrecerea de final la restaurantul Politehnica

Petrecerea de final la restaurantul Politehnica

Raspunde

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.