Aniversări

prof_muresan.jpegProfesorul este unul dintre fondatorii scolii de electronica in Timisoara si cred ca noi toti cei ce slujim azi aceasta scoala am fost studentii lui. Cursurile sale au fost intotdeauna minutios pregatite si prezentate in mod impecabil. Inclinarea spre experiment, spre practica, o caracteristica generala a scolii timisorene, ne-a fost transmisa prin profesorul Muresan.
     Activitatea stiintifica a profesorului Tiberiu Muresan, care continua si astazi, este deosebita. Contributiile sale personale in domeniile roboticii, ale electronicii de putere si altele sunt remarcabile. A format o scoala in aceste domenii, drept dovada fiind cei 16 doctori care l-au avut ca si conducator stiintific.
    Dar, chiar mai important, profesorul nu a format doar specialisti ci si oameni. Ii suntem recunoscatori pentru toate acestea si ii dorim sanatate si putere de munca si sa ramana in aceasta facultate la crearea careia a contribuit ca profesor dar si ca si conducator si ca si personalitate umana de exceptie.


Aniversare Profesor T. Muresan

Prelucrarea numerica a semnalelor, aplicatiile statisticii in masurare, crearea fundamentelor pentru o teorie a masurarii, aplicatiile opticii in tehnica de calcul si in domeniul masurarilor, holografia,  sunt o parte din directiile de cercetare deschise de el, nu numai la Timisoara ci si in tara si chiar in lume.
Infiintarea unei sectii de telecomunicatii la Timisoara este datorata tot lui. Dotarea vechii facultati de electrotehnica, in anii '70, '80, este, in cea mai mare parte contributia sa. Trebuie mentionat ca 34 de persoane au obtinut titlul de doctor sub conducerea stiintifica a profesorului Pop. Azi, ei sunt raspanditi in 5 tari si multi sunt profesori ai facultatii noastre. Se poate spune ca profesorul este unul din intemeietorii actualei facultati, carei i-a transmis, prin "urmasi", personalitatea sa. Suntem bucurosi ca am putut sa-i uram, la 80 de ani, sanatate si toate cele bune.


Inca odata, din partea multor generatii din facultate:


LA MULTI ANI DOMNULE
PROFESOR EUGEN POP!


Afis aniversare Pop Eugen