Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale - lb engleză- 4 ani – zi

Specializarea: Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații

Domeniul: Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale

Informații generale:

Forma de învățământ: zi

Limba de predare: engleză

Durata studiilor: 4 ani

Diploma obținută după absolvire: Diplomă de inginer

 

Prezentarea specializării:

Specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații (TST) în limba engleză este un program de studii nou, activat în anul 2008, în ideea internaționalizării învățământului electronic timișorean. Programul acoperă un spectru larg de competențe, atât în comunicații, cât și în sfera electronicii aplicate, oferind posibilitatea unui mediu multicultural prin interacțiunea cu colegi studenți și din străinătate. Pe lângă un corp didactic de calitate, există  o dotare de excepție, rezultată în urma colaborărilor cu companii precum Nokia, Texas Instruments, Honeywell, Flex, Continental, Hella, Simulation Research, Powersim Inc, Kurz Ersa, EEE, Vector.

În plus, există facilitatea efectuării de studii pe durata a 1 sau 2 semestre la universități partenere din Uniunea Europeană prin programele Erasmus.

https://youtu.be/iirSnMGvW9c

 

Ce vei studia și pentru ce te vei pregăti?

Studenții își vor forma competenţe şi abilităţi în a utiliza dispozitivele, circuitele, instrumentaţia şi tehnologia electronică, de a aplica metodele de bază pentru achiziţia şi prelucrarea semnalelor; de a-și însuși cunoştinţele și conceptele legate de arhitectura sistemelor de calcul, microprocesoarelor, microcontrolerelor, limbajelor şi tehnicilor de programare. Se insistă pe conceperea, implementarea şi utilizarea serviciilor de date, voce, video, inclusiv multimedia, pe înţelegerea şi aplicarea noţiunilor fundamentale din domeniul comunicaţiilor, prelucrării imaginilor televiziunii și telefoniei digitale. Se vor studia discipline conexe domeniului automotive precum electronică de putere, sisteme embedded, tehnici de testare și microelectronică. -


Cunoștințele se axează pe următoarele componente principale:
Dispozitive electronice și circuite integrate analogice și numerice; Prelucrarea semnalelor și teoria informației; Arhitectura sistemelor cu microprocesoare și microcontrolere; Proiectarea asistată de calculator și utilizarea de software dedicat pentru circuitele electronice; Electronică de putere cu componentele: surse în comutație, surse nepoluante, energii regenerabile; Construcția și testarea echipamentelor electronice; Sisteme de achiziții de date și instrumentație virtuală; Limbaje, medii și tehnologii de programare pentru dezvoltarea de aplicații;Comunicații de date, rețele de calculatoare și tehnologii Internet; Măsurări electrice și electronice, aparate electronice de măsurat; Microunde și tehnica frecvențelor înalte; Radiocomunicații; Telefonie digitală, Sisteme Embedded; Sisteme Audio-Video; Testarea echipamentelor electronice; Procesoare de Semnal; VHDL; Microelectronică; Electronică Biomedicală; Comunicații Optice; Machine Learning; Prelucrarea Imaginilor.

Se studiază limbajele de programare C, C++, Java, Python, limbajul de programare grafică LabVIEW, pachetul MATLAB/Simulink, precum și arhitectura rețelelor de calculatoare. În plus, studenții sunt familiarizați cu programe de simulare specifice diverselor discipline și domenii.

 

                                                  

 

Ce posibilități de practică și angajare ai?

Studiul în limba engleză oferă posibilități sporite de practică și angajare în companii atât din țară cât și din străinătate, în posturi precum: hardware design engineer, hardware test engineer, software developer, embedded software developer, software test engineer, data communications engineer, mobile communications engineer, database developer, audio-video production engineer, IOT applications developer, web and mobile applications developer.

Care sunt partenerii economici?

Continental Automotive, Hella, Flex, Nokia, Alfa Test, Autoliv, Veoneer, Elster, Yazaki

Care sunt condițiile de admitere?

Diplomă de bacalaureat / concurs de admitere

Cum ne poți contacta?


adresa: Bd. Vasile Pârvan, nr. 2, 300223 Timișoara

telefon: 0256 403 291

fax: 0256 403 296

website: https://etc.upt.ro/

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

facebook: https://www.facebook.com/etctimisoara/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCu-ng5zKSVv9_5Q4W_nrn5g

instagram: https://www.instagram.com/etcti_timisoara/

WhatsApp: 0725890924


Mesaje ale absolvenților:

Jihane Targhali, Morocco – absolventă promoția 2011, IP Engineer, Nokia Romania

Studying hard and taking my education seriously was driven by my family’s effort and encouragement, as well as my teachers and healthy competition we had in our group. Today I am still thankful for my choice and experience I had here. I found and entry level job at Nokia as an IP engineer and now I am part of a team managing one of the leading IoT solutions.”

Ricman Radu Ștefan, România – absolvent promoția 2014, Inginer de sistem software, Autoliv Romania

O experiență foarte interesantă a fost participarea la Proiectul ProKaTim, unde o echipă formată din 2 studenți din Karlsruhe University of Applied Sciences și 2 studenți de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din Timișoara trebuia să implementeze împreună un proiect. Cursul începea în Timișoara și predarea proiectului se făcea în Karlsruhe.”

Nassar Waleed, Kuweit - absolvent promoția 2019, Software Developer, Continental Engineering Services

Am terminat liceul în Kuweit, eram cu a doua cea mai mare notă din tot liceul și venise momentul important din viață să aleg facultatea și cariera pe care aș vrea să o urmez. Am ales Timișoara pentru că știam și am citit că UPT-ul e în top pe profilul de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Am făcut parte din Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETC), fiind vicepreședinte un an, acum sunt membru alumnus al organizației.