The ISETC24 Organizing Committee invites you to the 16th International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, Romania in November 7-8, 2024

 

alt alt alt
Electronica Aplicata
http://www.ea.etc.upt.ro/
Comunicatii
http://www.com.upt.ro/
Masurari si Electronica Optica
http://www.meo.etc.upt.ro/
     
Departamentul de Electronica Aplicata    
Departamentul EA asigura pregatirea studentilor, cu precadere, in domeniul electronicii, microelectronicii, proiectarii de circuite, circuite integate si cablaje imprimate cu mare accent pe discipline utilizate in domeniul industrial. Putem enumera urmatoarele directii didactice si de cercetare: circuite integrate digitale si analogice, electronica de putere, sisteme cu microcontrolere si microprocesoare, robotica, FPGA-uri, sisteme dedicate, dezvolatare de circuite electronice, proiectare de cablaje imprimate, testare de echipamente electronice. Oferim studentilor oportunitatea de a interactiona cu echipamente moderne (Keysight (fostul Agilent si HP), National Instruments (si subdivizia Digilent), Microchip, Texas Instruments, Raspberry Pi) dar si medii de programare consacrate (C/C++, Python, LabVIEW, MATLAB). Pentru detalii suplimentare (colaborari internationale, cercetare, realizari studentesti, etc.) accesati pagina departamentului.   
Departamentul de Comunicatii    
Departamentul de Comunicatii asigura pregatirea studentilor facultatii privind unele aspecte fundamentale ale ingineriei electronice moderne, cu accent pe domeniul telecomunicatiilor, prezentand principiile care stau la baza constructiei echipamentelor de telecomunicatii, pentru  familiarizarea viitorilor ingineri cu operarea acestora, facilitand astfel incadrarea pe piata muncii. Departamentul pregateste studentii in prelucrarea semnalelor deterministe si aleatoare, teoria informatiei, retelele de comunicatii, radiocomunicatii, punandu-se accentul pe proiectare, implementare, si evaluarea performantelor sistemelor de comunicatii esentiale pentru implementarea strategiilor 5G. Un loc special il ocupa tehnologiile multimedia, studentii familiarizandu-se cu domenii ca: aplicatii web interactive, programarea dispozitivelor mobile, realitate augmentata si realitate virtuala, date deschise, principii ale conceptelor de orase inteligente si open-science. Studentii nostri beneficiaza de cele mai moderne echipamente achizitionate din fonduri proprii, guvernamentale, si de la companii private, un exemplu remarcabil fiind cele doua platforme LTE, recent instalate in laboratoarele departamentului. . La lucrarile practice se pune accentul pe insusirea si utilizarea unor cunostinte de informatica avansate. Puteti urmari activitatea departamentului si pe pagina de Facebook.
Departamentul de Masurari si Electronica Optica    
Departamentul MEO asigura pregatirea studentilor, cu precadere, in domeniul masurarilor, intelegerii functionarii, utilitatii si utilizarii echipamentelor de masurat, precum si in directia unor discipline indispensabile pentru actualul context industrial. Putem enumera urmatoarele directii didactice si de cercetare: compatibilitate electromagnetica, senzori si biosenzori, instrumentatie virtuala, instrumentatie biomedicala, programare grafica, arhitectura retelelor de calculatoare, prelucrare numerica cu procesoare sau boundary scan. Oferim studentilor oportunitatea de a interactiona cu echipamente moderne (National Instruments, BK Precision, Keysight, Hameg, Texas Instruments, RaspBerry Pi, Digilent Analog Discovery, XJTAG etc.) dar si medii de programare consacrate (LabVIEW, MATLAB, Python, C++). Pentru detalii suplimentare (colaborari internationale, cercetare, realizari studentesti etc.) accesati pagina departamentului.