The ISETC24 Organizing Committee invites you to the 16th International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, Romania in November 7-8, 2024

Concursul ETCTI TM

Felicităm toţi elevii care au participat la Concursul de MATEMATICĂ ETcTM 2015
Listele cu premianţii, rezultatele şi subiectele date la Concursul de MATEMATICĂ ETcTM 2015 le găsiţi pe pagina de web a concursului: http://www.etc.upt.ro/concurs-etc-tm-2015/
Stimaţi elevi din clasa a XII-a, vă aşteptăm la Concursul de admitere în UPT. Informaţii, metodologia şi datele de desfăşurare le găsiţi pe pagina de web a UPT, la adresa  http://www.upt.ro/Informatii_admitere-2015---licenta_360_ro.html. Vă puteţi preînscrie încă de acum la secţiunea la care doriţi să deveniţi student. Candidaţii care se preînscriu până la sfârşitul lunii iunie şi, apoi, se înscriu la secţiunea la care s-au preînscris beneficiază de o reducere cu 10% a taxei de înscriere la respectiva secţiune )concform art. 23 din  Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere la UPT).
 

Au început înscrierile pentru Concursul de matematică ETc TM - ediţia a V-a. Acesta se adresează  elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Concursul se desfăşoară în cadrul acţiunii “Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău!”  şi are ca obiectiv asigurarea unei tranziţii optime a absolvenţilor de liceu spre învăţământul superior tehnic, familiarizarea acestora cu situaţia de examen la Universitatea Politehnica Timişoara în formatul unui test tip grilă şi o informare mai profundă a elevilor faţă de oportunităţile academice şi sociale oferite de UPT. Mai multe informaţii găsiţi la adresa: www.etc.upt.ro/concurs-etc-tm-2015/

PREMIANȚII Concursului de Matematică ETcTM 2015

 

- clasa a XI-a

 

- clasa a XII-a


 
Evenimentul „Politehnica Timisoara - un pas spre viitorul tau!” -ediția a doua - 27-29 martie 2015, este oglindit în materialul pregătit de studioul de televiziune al Universității Politehnica Timișoara: http://www.teleu.ro/Politehnica-Timisoara---un-pas-spre-viitorul-tau!_TeleU_882.html.
Instantanee de la festivitatea de premiere pot fi găsite la adresa: https://www.facebook.com/OVDIP.UPT.
Subiectele date la Concursul de MATEMATICĂ ETcTM 2015:
- clasa a XI-a - Subiecte Simulare examen de admitere
-  clasa a XI-a -Subiecte suplimentare Concurs de Matematică
- clasa a XII-a - Subiecte Simulare examen de admitere
-  clasa a XII-a -Subiecte suplimentare Concurs de Matematică
 
REZULTATELE CONCURSULUI de MATEMATICĂ ETcTM 2015
- clasa a XI-a
- clasa a XII-a 
Lista potențialilor admiși în urma probei de simulare a examenului de admitere din 28 martie 2015
- clasa a XI-a
- clasa a XII-a
Nota se calculează conform Metodologiei de admitere în UPT, considerând că media la examenul de bacalaureat este 9. Pentru participanții cu punctaj maxim s-a considerat media 10 la bacalaureat. Formula de calcul a notei este:
formula

 
 

Programul Concursului de Matematică Etc TM 2015

 

Sâmbătă 28.03.2015  • Accesul în sălile de concurs se va face începând cu ora 09:15 numai pe baza cărţii de identitate sau a carnetului de elev.

 

  • Concursul începe la orele 10:00.

 

  • Accesul în sală după ora 10:00 este interzis.

 

  • Este interzisă folosirea de către participanţi, în timpul probelor, a calculatoarelor sau a altor mijloace tehnice de calcul, a telefoanelor mobile sau a altor echipamente de comunicaţie de orice tip.

 

  • La ora 13:00 participanții sunt invitați să revină în sălile de concurs pentru a asista la corectarea testelor grilă.

 

  • La ieșirea din sala de concurs, se vor realiza vizite în laboratoarele Facultăților de Electronică și Telecomunicații, respectiv Automatică și Calculatoare până la orele 16:00.Repartizarea pe săli a participanților la Concursul de Matematică ETcTM este în ordine alfabetică, conform listelor anexate: 

 

  • Clasa a XII-a Sala_CA2 (Creteanu - Lazaroiu)

 

  • Clasa a XII-a Sala_D1 (Lazar - Stegaroiu)

 Concurenții care nu se regăsesc pe listele afișate sunt rugați să se prezinte la sala A105 între orele 9:30-9:50 pentru a fi repartizați.


Amplasarea sălilor în care se desfăşoară Concursul de Matematică ETc TM 2015
 

Și în anul 2015, Facultatea de Electronică și Telecomunicații organizează Concursul de matematică ETc TM, concurs care a ajuns la editia a V-a şi se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Concursul se desfăşoară în cadrul acţiunii "Politehnica Timişoara - un pas spre viitorul tău!"  şi are ca obiectiv asigurarea unei tranziţii optime a absolvenţilor de liceu spre învăţământul superior tehnic, familiarizarea acestora cu situaţia de examen la Universitatea Politehnica Timişoara în formatul unui test tip grilă şi o informare mai profundă a elevilor faţă de oportunităţile academice şi sociale oferite de UPT. Concursul oferă elevilor de nivel mediu, dar şi de vârf, oportunitatea de a-şi măsura cunoştinţele matematice şi de a afla nivelul de performanţă la care se situează, în perspectiva viitoarelor competiţii naţionale şi a admiterii cu probă de verificare a cunoştinţelor.

 

Concursul va avea loc în două runde: runda virtuală şi runda finală.

 

Runda virtuală

 

- va consta din  sesiuni virtuale ce se vor desfăşura în afara orelor de curs, în perioada 1 februarie 2015 – 8 martie 2015. Fiecare sesiune virtuală va presupune rezolvarea unui test grilă cuprinzând 12 probleme şi va fi structurat identic cu proba de verificare a cunoştinţelor de matematică pentru admiterea în Universitatea Politehnica Timişoara. Problemele propuse pentru teste vor fi  asemănătoare cu cele din Culegerea de probleme pentru examenul de admitere la Facultăţile de Electronică şi Telecomunicaţii, Automatică şi Calculatoare, ediția 2014”. Exemple de astfel de probleme găsiţi şi în ediţia din 2011 a Culegerii de probleme, care este disponibilă în format electronic.

 

Runda finală

 

- se va desfășura la Timişoara, în perioada 27-29 martie 2015. În această perioadă, elevilor selectaţi pentru a participa li se vor asigura transport, cazare şi masă. În acest interval, elevii vor fi invitaţi și să viziteze unele laboratoare ale Facultății de Electronică și Telecomunicații, principalele repere studențești ale universității, puncte de atracţie şi obiective culturale ale Timişoarei şi să participe împreună cu studenţii facultăţii la programe sportive şi de divertisment.

 

  Înscrierea elevilor s-a încheiat în data de 28 februarie 2015.

 

Datele furnizate la înscriere trebuie să fie corecte și complete pentru ca organizatorii să poată lua legătura ușor cu participanții. Conducerea Universității Politehnica Timişoara îşi asumă responsabilitatea ca datele de identificare ale elevilor să rămână confidenţiale şi utilizate numai în scopul acestui concurs.

 

Regulamentul concursului


Imagini de la ediţiile anterioare găsiţi aici:

 

 

[row]
[column center="no"][button url="http://www.etc.upt.ro/concursetctm/concursul-interjudetean/" style="default" background="#2D89EF" color="#FFFFFF" size="3" wide="no" center="no" radius="auto" icon_color="#FFFFFF" text_shadow="none" desc="Pagina de concurs ce se adreseaza elevilor din judetele: Alba, Arad, Bihor, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Satu Mare"]Concurs interjudetean[/button][/column]
[column center="no"][button url="http://www.etc.upt.ro/concursetctm/concurs-local/" style="default" background="#2D89EF" color="#FFFFFF" size="3" wide="no" center="no" radius="auto" icon_color="#FFFFFF" text_shadow="none" desc="Pagina de concurs ce se adreseaza elevilor din judetul Timis"] Concurs jud. Timis[/button][/column]
[/row]

Concursul se adresează elevilor de clasa a XI-a din judeţul Timiş şi are ca obiectiv asigurarea unei tranziţii optime a absolvenţilor de liceu spre învăţământul superior tehnic, familiarizarea acestora cu situaţia de examen la Universitatea Politehnica Timişoara în formatul unui test tip grilă şi o informare mai profundă a elevilor din clasa a XI-a faţă de oportunităţile academice şi sociale oferite de UPT. Concursul oferă elevilor de nivel mediu, dar şi de vârf, oportunitatea de a-şi măsura cunoştinţele matematice şi de a afla nivelul de performanţă la care se situează, în perspectiva viitoarelor competiţii naţionale şi a admiterii cu probă de verificare a cunoştinţelor.
Concursul ETcTM11 este inclus în parteneriatul încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Tiimiş şi Universitatea Politehnica Timişoara - Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii.
Perioada şi modalitatea de înscriere
Perioada de înscriere este 07 aprilie - 15 aprilie 2011. Participarea la concurs este gratuită. Fiecare liceu va desemna o persoana responsabila cu inscrierea elevilor. Elevii care doresc sa participe la concurs se pot înscrie doar prin intermediul cadrului didactic desemnat de liceu.
Desfăşurarea concursului
Concursul va avea loc în data de 07 mai 2011 la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Bd. Vasile Pârvan 2 Timişoara şi va consta în rezolvarea unui test de tip grilă cuprinzând 12 probleme şi structurat identic cu proba de verificare a cunoştinţelor de matematică pentru admiterea în Universitatea Politehnica Timişoara (maximum 2,5 ore). Punctajul maxim este de 100 de puncte. Problemele vizează cunoştinţe aferente claselor IX, X şi XI, numai din programa de tip M2.
Dintre cele 12 probleme 9 vor fi propuse din “Culegerea de probleme pentru examenul de admitere la Facultăţile de Electronică şi Telecomunicaţii, Automatică şi Calculatoare şi Arhitectură”. Culegerea este disponibilă gratuit la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi în format electronic la adresa http://www.etc.upt.ro/ro/admitere/admitere-licenta-2011. Restul de 3 probleme pot fi propuse din alte surse sau concepute special pentru această competiţie. Elevii trebuie să aibă asupra lor carnetul de elev sau buletinul.
Se vor acorda diplome de perfomanţă, precum şi diplome care să ateste, dacă este cazul, calitatea de potenţial admis a participantului la facultatea ETc.
După terminarea probei de concurs, programul include vizita  participanţilor la experimente şi demonstraţii în laboratoarele Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii şi discuţii între şi cu cadre didactice şi studenţi.
Corectarea şi afişarea rezultatelor
Tezele vor fi corectate în prezenţa fiecărui participant, după sistemul examenului de admitere. Comunicarea rezultatelor şi festivitatea de premiere va avea loc la ora 16,00.
Structura acţiunii
08,30-09,00 – Înregistrarea participanţilor
09,00-9,30   – Deschiderea festivă,
[caption id="" align="aligncenter" width="536"]7Mai_4457_v1_copy În prezidiu de la stânga la dreapta: Dan Lascu - prodecan ETc, Zeno Blajovan - inspector matematică, Marius Oteşteanu - decan ETc, Cosmin Moisa - Continental Automotive, Ciprian Orhei - preşedintele Ligii ETc[/caption]
 
09,30-12,00 – Proba de concurs (Vezi subiectele și raspunsurile).
                           – Masă rotundă profesori de matematică licee - cadre didactice ETc
[caption id="" align="aligncenter" width="536"]7Mai_4485_v2 Emotii![/caption]
 
12,00-12,30 – Corectura în prezenţa candidaţilor
12,30-16,00 – Experimente şi demonstraţii în laboratoarele Facultăţii ETc
16,00               – Festivitatea de premiere
Rezultatele concursului

Lista elevilor inscrisi   (vezi si repartizarea pe sali: A101, D1)
Important
Fiecare unitate şcolară va trimite în format electronic, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , tabelul nominal cu  elevii înscrişi la concurs (nr.crt., nume prenume, liceul, adresa de email elev, telefon elev, profesor antrenor, email profesor antrenor, telefon profesor antrenor), conform cu capul de tabel furnizat.
Coordonarea  organizării şi desfăşurarii concursului, la nivel judeţean, este  asigurată de prof. Zeno Blajovan, inspector şcolar de specialitate-matematică.