The ISETC24 Organizing Committee invites you to the 16th International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, Romania in November 7-8, 2024

Oferta


Durata scolarizarii ETc este de 4 ani (diploma de licenta) si asigura posibilitatea continuarii studiilor pentru:
diploma de master
diploma de doctor
Specializari, la alegere dupa 2 ani:

  • Electronica aplicata

  • Tehnologii si sisteme de telecomunicatii


Domenii de pregatire cerute in industrie:

  • transmisii integrate de date si voce

  • programare si retele de calculatoare

  • telefonie mobila si fixa

  • instrumentatie electronica

  • electronica sistemelor inteligente

  • electronica de putere si a robotilor

  • productie audio, video si multimedia


Laboratoare de specialitate dotate modern, sala de Internet, cu acces liber pentru studentii nostri.
Specializare in cadrul studioului de televiziune TeleUniversitatea.
 

Informatii


Timisoara este un centru universitar puternic, cu o oferta larga pentru viata studenteasca, sociala si culturala, fiind polul electronicii in Romania cu o piata a fortei de munca considerabila.
Campusul universitar impreuna cu cladirea facultatii sunt situate in centrul orasului. Studentilor le este asigurata cazarea in caminele conectate la reteaua Internet.Studentii ETc beneficiaza e burse de performanta, de merit, de studiu si sociale.Liga studentilor ETc reprezinta interesele studentilor in raport cu conducerea Facultatii ETc.
 

Finalizare studii


Poti efectua stagii de practica si lucrari de diploma la firmele de profil din judet, care pot deveni, ulterior, locuri de munca permanente: Alcatel-Lucent, Elster, Kathrein, Luxten, Novar, Romtelecom, Orange, Continetal, Flextronics, Hella.
Poti efectua stagii si lucrari de diploma in strainatate, la firme sau institutii de invatamant, finantate prin programe internationale (burse de studiu) cum ar fi Socrates, Erasmus.În fiecare an există teme de diploma propuse de catre firmele de profil in regim de angajat.
 

La ce sa te astepti la terminarea studiilor



  1. Esti pregatit intr-un domeniu cu larga raspandire in lumea de azi; electronica se regaseste in aproape toate domeniile de activitate.

  2. Ai o piata a fortei de munca puternica, Timisoara fiind polul electronicii in Romania.

  3. Toti absolventii ultimelor generatii si-au gasit locuri de munca in domeniu.

  4. Esti la zi, esti integrat in Europa prin electronica si telecomunicatii.


 

De retinut



  1. ETc este domeniul cu cel mai mare numar de locuri la admitere din Politehnica:

    1. 300 fara taxa + 30 cu taxa.



  2. Studentii ETc merituosi au posibilitatea de a trece de la regimul cu taxa la regimul fara taxa.

  3. Examenul de admitere se da pentru sectiunea Facultatilor cu profil Electric (Electronică şi Telecomunicaţii şi Automatizări şi Calculatoare) cu un numar total de aproape 600 de locuri fara taxa si 300 de locuri cu taxa.


 

Conditii de admitere


Începând cu sesiunea de admitere iulie 2006, se sustine o singura proba de verificare a cunostintelor "Matematica". Pentru aceasta se acorda un punctaj ce poate lua valori în intervalul 0-100. Media finala este calculata tinandu-se cont de media examenului de bacalaureat, cu o pondere de 20%.
Absolventii altor facultati cu diploma de licenta pot fi admisi fara examen de admitere, in anul de studiu corespunzator, in concordanta cu ECTS. Absolventii de colegiu licentiati pot fi admisi direct in anul trei de studiu dupa sustinerea examenelor de diferenta. Pentru candidatii care dispun de resurse financiare proprii, exista locuri cu taxa. Ei trebuie sa obtina un punctaj de minim 44/100 puncte.
Subiectele de la admitere 2006-2017