The ISETC24 Organizing Committee invites you to the 16th International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, Romania in November 7-8, 2024

Concursul a ajuns la editia a XVII-a, avand in 2008 o participare deosebita: 37 studenti din 10 centre universitare. Scopul consta in initierea in vederea formarii specialistilor in domeniul packaging-ului electronic, specialisti capabili sa se implice cu competenta la inovarea produselor ce utilizeza solutii electronice in sens larg (harware, RF/wirless, optoelectronica, MEMS,etc.). Nivelul tot mai complex al tematicilor abordate, noile  tendinte tehnologice fac ca  acest concurs sa incite interesul participantilor, dar si al firmelor de profil, contribuind din plin la efortul scolii romanesti pentru formarea viitorilor specialisti in concordanta cu cerintele pietii.


       Anul acesta faza nationala a concursului "Tehnici de interconectare in electronica" s-a desfasurat in Pitesti, fiind organizata de "Universitatea din Pitesti, Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare" si  "Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei - Centrul de Electronica Tehnologica si Tehnici de Interconectare" , in perioda 10-12 aprilie 2008.


        TIE 2008 a fost o manifestare complexa, desfasurata pe parcursul a doua zile, prima fiind dedicata workshop-urilor  "Trasabilitatea in Packagingul electronic" si "Solutii actuale in conceptia modulelor electronice" sustinute de specialisti din partea unor firme de profil, iar cea de-a doua zi desfasurarii competitiei studentesti, corectarii lucrarilor, premierii si prezentarii sponsorilor. Principalele repere ale desfasurarii concursului au fost:


image005.jpg


 
Elaborarea subiectelor de concurs, in seara anterioara acestuia, de catre o echipa de cadre didactice formata din cate un reprezentant al fiecarui centru universitar participant. Subiectul etapei nationale a TIE2008 poate fi descarcat aici.


      
Rezolvarea subiectelor de catre concurenti. Acestia au avut la dispozitie 3 ore pentru a implementa o solutie PCB conform cerintelor de proiectare specificate in subiect, utilizand oricare dintre pachetele  software acceptate in concurs (PADS, Protel, OrCad) si avand posibilitatea de a utiliza documentatia oficiala. Tematica concursului poate fi descarcata aici.


 image007.jpg


 ·      
Corectarea publica a lucrarilor, de catre echipe mixte formate din doi corectori apartinand unor centre universitare diferite, respectand regula ca nici un concurent sa nu fie corectat de catre un cadru didactic apartinand aceluiasi centru universitar. Corectarea lucrarilor este publica , in sensul ca orice concurent poate interveni pentru a-si argumenta solutiile de proiectare sau pentru a semnala eventuale nereguli in procesul de corectare. Rezultatele concursului TIE2008 pot fi descarcate aici.


·      
Festivitatea de premiere.  Anul acesta, sub atenta pregatire a domnului as.ing. Marius Rangu si sub indrumarea domnului prof.dr.ing. Horia Carstea , concurentii din Timisoara au obtinut rezultate deosebite, ocupand in totalitate podiumul. Pozitiile ocupate de cei patru reprezentati ai Timisoarei sunt:


Premiul
I
– Adrian OSAN , anul IV , EA, EP


Premiul
II
– Catalin NEGREA , anul IV, EA, RI


Premiul
III
– Alexandru TRIFAN , anul III, EA


Mentiunea
III
– Valentin ASLAU, anul III, EA


 
image013.jpgimage015.jpg


Dupa o absenta de doi ani de pe podiumul concursului TIE, prin rezulatele exceptionale din 2008, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii “Politehnica” Timisoara dovedeste inca odata pregatirea superioara a studentilor sai si calitatea deosebita a cadrelor didactice.


 Felicitari castigatorilor si mult succes participantilor la editiile viitoare TIE !


Mai multe detalii despre concurs la    www.tie.ro


Clasament final - TIE 2008